Lokalne vijesti

Slučaj koji je potresao srednju Bosnu

Tužitelj Kantonalnog tužiteljstva uputio je prijedlog Općinskom sudu u Travniku za određivanje pritvora 22-godišnjaku iz Viteza koji se sumnjiči da je seksualno zlostavljao 10-godišnju djevojčicu, potvrđeno je iz te pravosudne institucije.

 

Nakon što je postupajući tužitelj u svojstvu osumnjičenog ispitao O. M. zbog počinjenog kaznenog djela spolni odnos s djetetom iz člana 207 stav 1 KZ FBiH, upućen je prijedlog za određivanje pritvora iz razloga propisanih članom 146 stav 1 točka b) Zakona o kaznenom postupku FBiH, jer postoji bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače – kazala je glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva u Travniku Ernesa Beganović.

Pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona osumnjičenog 22-godišnjaka uhitili su prije dva dana na području Viteza, nakon što su roditelji djevojčice, koja sada ima 13 godina, tijekom vikenda prijavili slučaj policiji.

U istragu slučaja uključene su sve relevantne službe, a zbog zaštite identiteta žrtve, više detalja o ovom slučaju ne žele iznositi ni iz policije niti iz Tužiteljstva.

(centralna.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend