Zanimljivosti

Skrivaju prava imena k’o zmija noge: Ovako se stvarno zovu

Neke zvijezde preimenovale su se kako bi lakše uspjele u karijeri.

Neke od njih dugo znamo pod umjetničkim pa nam je teško povezati ih s pravim imenima

Vin Diesel
Pravo ime mu je Mark Sinclair Vincent. Dok je ‘Vin’ samo skraćenica njegova pravog prezimena, na umjetničko prezime ‘Diesel’ odlučio se jer su mu taj nadimak dali prijatelji zbog toga što je ‘pun energije’.

Natalie Portman
Glumičino pravo ime je Neta-Lee Herhslag. Odlučila je raditi pod prezimenom Portman jer je htjela sačuvati privatnost svoje bliže obitelji. Portman je djevojačko prezime njene bake.

Brad Pitt
Bradovo puno ime je William Bradley Pitt, no svi su ga znali pod imenom Brad, stoga je s tim imenom krenuo u svijet glume.

Nicolas Cage
Cage je zapravo Kim Coppola. Svoje pravo prezime je skrivao od početka karijere jer se nije želio proslaviti samo na osnovu krvnog srodstva sa slavnim redateljem, njegovim ujakom Francisom Fordom Coppolom. Umjetničko prezime ‘Cage’ odabrao je zbog Marvelovog strip junaka Lukea Cagea.

Charlie Sheen
Glumac je preuzeo umjetničko prezime svog oca. Njegovo puno pravo ime je Carlos Irwin Estevez, a pravo ime njegova oca Martina Sheena je Ramon Antonio Gerardo Estevez. Charlijeva braća Emilio i Ramon te sestra Renée ostavili su svoja prava imena, iako se također bave glumom.

Miley Ray Cyrus
Pjevačica pravog imena Desinty Hope promijenila je ime u ‘Miley’ jer joj je otac dao ime ‘Smiley’ zbog vedre naravi, a s godinama joj je nadimak skraćen za prvo slovo.

Portia De Rossi
Glumičino pravo ime je Amanda Lee Rogers. Umjetničko ime ‘izmislila’ je kada se počela baviti manekenstvom s 15 godina. Nazvala se Portia prema liku iz Shakespearove drame ‘Mletački trgovac’.

Helen Mirren
Illyena Lydia Mironov pravo je ime legendarne glumice. Helenin otac, koji je rođen u Rusiji, promijenio je obiteljsko ime u ‘Mirren’ krajem 1950-ih.

Lea Michele
Lea je odlučila ‘izbrisati’ svoje prezime Sarfati, jer su joj se djeca u školi rugala, nazivajući ju ‘Lea So-Fatty’ i ‘Lea So-Farty’.

Jennifer Aniston
Glumica grčkog podrijetla zove se Jennifer Linn Anastassakis. Njeni su roditelji promijenili prezime u Aniston kako bi pomogli kćeri koja je htjela postati glumica.

Ben Kingsley
Pravo ime glumca je Krishna Pandit Bhanji, a njegovo umjetničko ime spoj je nadimaka iz njegove obitelji. – Ben je bio nadimak mog oca, a Kinsgley mog djeda – objasnio je Ben.

Emma Stone
Svoje pravo ime Emily Jean Stone nije mogla registrirati u udruženju glumaca jer je tamo već postojala Emily Stone, a prema pravilima ne mogu postojati dva umjetnika istog imena. Glumica je prvo izabrala ime ‘Riley’ no onda se preimenovala u Emma, jer joj je taj nadimak dala majka.
(www.24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend