Sport

Škola košarke „Prvi koš“ Vitez obilježila četiri godine postojanja!

Proteklog vikenda, prigodnim rođendanskim turnirom u GSD Vitez, pod nazivom „Tolerancija za velike i male“ Škola košarke Prvi koš Vitez obilježila je četiri godine postojanja. Sportski kolektiv koji je osnovan 2012. godine, vođen od strane entuzijasta i zaljubljenika u košarku, pokazao se još jednom kao odličan domaćin, te pravi organizator. Pored obilježavanja svog rođendana, pokazali su da idalje razmišljalju „široko“ te su ovom prigodom obilježili i svjetski dan tolerancije, što je bila prigoda za njihovo novo druženje sa prijateljima iz svijeta sporta.

U dvorani su se okupile četiri juniorske ekipe, za četiri godine postojanja, te pokazale odličnu košarku koja budi nadu u bolje sutra košarke na ovim prostorima. Nakon polufinalnih utakmica, gdje je ŠK  „Prvi koš“ Vitez svladao KK „Star“ Fojnica 66-52, a  ŠK „Gen“ Sarajevo  bila bolja u odličnoj utakmici od KK „Slavonski Brod 1946.“ 74-66, odigrale su se utakmice za poredak. Za treće mjesto, Brođani su bili bolji od vršnjaka iz KK „Star“ Fojnica 65-34, a finale je bilo pravo juniorsko finale, uz odličan repertoar košarkaških poteza na obje strane. Gosti iz Sarajeva, iz ŠK „Gen“ sačuvali su snagu za kraj, te okrenuli rezultat u zadnje dvije minute utakmice, protiv odličnih juniora ŠK „Prvi koš“ Vitez, a rezultat je na kraju glasio 88-83. Fair-play ekipom proglašeni su košarkaši iz KK „Star“ Fojnica, najbolji u natjecanju šutiranja trojki je Marko Livančić (ŠK „Prvi koš“ Vitez), a MVP turnira, sasvim zasluženo je Hamza Begić, talentirani košarkaš ŠK „Gen“ Sarajevo.

„Presretni smo što smo imali priliku obilježiti naš rođendan uz jedan ovako jak turnir, malo tužni što naši sugrađani nisu došli i podržali ovu ideju. Zahvaljujemo gostima iz Slavonskog Broda, Sarajeva i Fojnice koji su svojim odazivom dali značaj našem radu. Hvala i dobrim ljudima i institucijama koje su i ovaj put pomogle naš turnir: Općina Vitez, Sportske kladionice Bet Live i Petica Plus, Ecos Vitez, KNH Torcida Vitez, GBT Grafo Balkan Banja Luka, te RKS Travnik na nominaciji sudaca, kao i medijskim pokroviteljima Radio postaji Vitez, te portalima Vitez.info te NovaBila.info. U tijeku smo sezone, pa ne stignemo previše uživati u jednom ovakvom događaju, jer su nas već sutradan čekale utakmice Lige mladih KSB, ali tu su fotografije da nas podsjete na odličan dan proveden sa ovim odličnim ljudima i košarkaškima. I u ovom teškim vremenima, nađemo razloga za dobro raspoloženje.“

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend