Glazbene vijesti

Sjećate li se Ivana Mikulića? Za Hrvatsku pjevao na Eurosongu, pobijedio tumor, pa se povukao

Malo toga se u posljednje vrijeme zna od pjevaču Ivanu Mikuliću, koji je napustio javni život nakon što je pobijedio zloćudni tumor na mozgu. S pjesmom ‘Daješ mi krila’ branio je boje Hrvatske u Istanbulu.

Glazbenik Ivan Mikulić (53) Hrvatsku je 2004. godine s pjesmom ‘Daješ mi krila’ predstavljao na Eurosongu u Istanbulu s kojom je osvojio prolazak u finale. Pjevač je sa svojom baladom ostvario nešto bolji rezultat od prethodnice Claudije Beni, te je završio na dvadesetom mjestu.

No, njegov se život u nekoliko godina znatno promijenio kada su mu 2008. godine dijagnosticiran tumor na mozgu. Mikulić je htio mirniji posao, ali zbog krize se morao vratiti na scenu već tjedan dana nakon operacije gdje je imao dvije gaže, no od tada je rijetko nastupao.

Nina Đurđević/Pixsell

Jedno vrijeme razmišljao je o promjeni profesije završivši studij novinarstva, no shvatio je da mu je glazba životni poziv. U to vrijeme njegova obitelj mu je bila najveća potpora i bio je siguran da više neće živjeti ubitačnim tempom.

Mikulić se u više navrata pokušao vratiti, no nikada nije uspio dosegnuti slavu koju je ostvario prije dvadesetak godina.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend