Vijesti iz BiH

SIPA dobila 15 mlađih inspektora

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu jučer je 15 kadeta SIPA-e položilo svečanu prisegu pred ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudinom Radončićem.

Polaganjem prisege oni su službeno stupili na dužnost u SIPA-i u činu mlađi inspektor. Nakon što su prošli strogi proces odabira u okviru natječajne procedure za prijem kadeta SIPA-e, 15 polaznika pohađalo je i uspješno završilo osnovnu policijsku obuku za stjecanje čina mlađi inspektor, koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova. Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić rekao je kako se od njih očekuje da rade profesionalno i požrtvovano i kako mu je drago što je SIPA ojačana mladim kadrovima, te pozvao kadete na maksimalnu profesionalnost i zalaganje prilikom obavljanja poslova i zadataka na budućim radnim mjestima, priopćeno je iz SIPA-e. 

Zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević rekao je da SIPA s ponosom promovira ukupno 12 generaciju kadeta, odnosno devetu generaciju u čin mlađi inspektor, i poručio im da je velika čast i odgovornost biti policijski službenik te agencije, da se od njih očekuje da posao policijskog službenika obavljaju zakonito, profesionalno i časno te da uvijek budu u službi građana.

Pored ministra sigurnosti BiH i zamjenika direktora SIPA-e, ceremoniji su nazočili direktori Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Agencije za policijsku podršku, Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, zamjenik direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, te predstavnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, rukovoditelji organizacijskih jedinica SIPA-e i drugi gosti.

vecernji.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend