Zanimljivosti

Šest rečenica koje svaki dan morate reći svojoj djeci

Nikada djeci ne prestajte riječima pokazivati svoju ljubav jer je ovo jedna od rijetkih situacija u kojima riječi uistinu mogu biti jače i potrebnije od djela.

Kaže se da su djela važnija od riječi, ali u nekim situacijama riječi su ipak jače od djela, pogotovo kada su u pitanju naša djeca. Zadovoljna.hr donosi šest rečenica koje bi svaki dan trebali reći svojoj djeci.

1. ‘Volim kada…’ Nemojte stavljati naglasak na ono što rade ‘loše’ ili ‘krivo’ nego se prije svega fokusirajte na pozitivne aspekte njihovog ponašanja.

2. ‘Ponosim se tobom.’ Nema bolje pohvale za dobar uspjeh. Međutim, ponekad dajemo sve od sebe, ali rezultat nije zadovoljavajući. U takvim trenucima djeca ne trebaju slušati kritike nego moraju čuti da ste uz njih, ponosni do kraja bez obzira na sve jer znate koliko su truda uložili u nešto.

3. ‘Poseban/posebna si.’ Dajte im do znanja da njihove različitosti nisu slabost nego snaga.

4. ‘Znam da ti to možeš.’ Svakodnevno ih ohrabrujte, a zbog spoznaje da vjerujete u njih vaša djeca će biti sigurnija u sebe.

5. ‘Vjerujem ti.’ Izgradite odnos pun međusobnog povjerenja jer ćete ih tako motivirati na iskrenost.

6. ‘Volim te.’ Nikada im ne prestajte riječima pokazivati svoju ljubav jer je ovo jedna od rijetkih situacija u kojima riječi uistinu mogu biti jače i potrebnije od djela.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend