Vijesti iz BiH

Servisne informacije: Vrijeme u BiH, Bioprognoza i stanje na prometnicama

 U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine, uglavnom prijepodne.

Biometeorološke prilike danas će djelimično pogoršati, izraženije u prvom dijelu dana.

Pojačan promet teretnih vozila na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška

Na magistralnom putu Srebrenik-Orašje kroz tunel Ormanica od danas je obustavljen promet.

Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjeravaju se novoizgrađenom prometnicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i prometnicu Srnice Donje-Špionica.

Na magistralnom putu Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta prometuj se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori).

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj kod mjesta Dobrinje, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu Doboj-Derventa  (dionici Johovac-Rudanka) izvode se sanacioni radovi, zbog čega se od 07 do 18 sati prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, promet se obustavlja od 08 do 16 sati. Iza 16 sati u funkciji je jedna traka (naizmjenično propuštanje vozila).

Pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend