Sport

Selektor U-20 ženske rukometne reprezentacije BiH objavio spisak rukometašica za predstojeće okupljanje, među njima i Vana Zeljko iz Viteza

Selektor U-20 ženske rukometne reprezentacije Nermin Djana objavio je spisak rukometašica na koje će računati u kvalifikacijama za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se ove godine odigrava u Rusiji, a među kojima je i igračica ŽRK Vitez Vana Zeljko.

Prvo okupljanje reprezentacije je planirano od 25.01 do 30.01. u Hadžićima gdje ce se raditi dva puta dnevno a Rukometni savez je pripreme obezbjedio uz pomoć opštine Hadžići i ŽRK Hadžići – Bucomerc twi., koji ove godine slavi 50 godina postojanja.

Drugo okupljanje je planirano pred kvalifikacije za Svjetsko juniorsko prvenstvo a nalazimo se u grupi sa reprezentacijama Srbije, Holandije i Portugala. Kvalifikacioni turnir ce se odigrati u mjesecu martu u Srbiji i pobjednik ove grupe obezbjedjuje učešće na SP koje se održava ove godine u Rusiji.

„- Sve navedene igračice su potvrdile dolazak na okupljanje reprezentacije. Nažalost 4 igračice aktuelnog prvaka BiH HŽRK „Grude“ ne žele da se odazovu pozivu u reprezentaciju iz osobnih razloga kako nam je navedeno iz kluba kao ni četiri igračice iz ŽRK „Izviđač“. Sa njima bismo bili dosta jači, ali nećemo nikoga vući za dres, vrata su uvijek otvorena za one koji žele da igraju za reprezentaciju, a posjeduju kvalitet. Po meni je najbitnije da se obezbjedi kontinuirano okupljanje svih reprezentativnih selekcija  kako bi u dogledno vrijeme očekivali i rezultate“ izjavio je za Svijet Rukometa, selektor reprezentacije Nermin Djana.

U stručnom štabu još jedna Vitežanka – Ivana Mlakić

U stručnom štabu pored selektora Nermina Djana, još su i Ivana Mlakić iz HŽRK „Zrinjski“, Zvjezdan Tomić iz OZRK „Jedinstvo“ te kao tehnički sekretar Semir Mirvić iz ŽRK „Goražde“.

Na spisku se nalaze:

Selimović Anisa (ŽRK Goražde), Petrović  Ivana (HŽRK Zrinjski), Bajrić  Amina (ŽRK  Krivaja), Dojčinović  Dragana (ŽRK Mira), Došen  Milica (ŽRK Mira), Kostić Ena (ŽRK Goražde), Čahtarević  Sara (ŽRK Krivaja), Kulić Dejana (ŽRK Radnički Kragujevac), Osmanović  Elma (OŽRK Jedinstvo Tuzla), Alikadić  Ajla (ŽRK Goražde), Halebić  Adna (ŽRK Lokomotiva Mostar), Drežnjak  Ivana (HŽRK Zrinjski), Krešić  Ivana (ŽRK Lokomotiva  Zagreb), Boro  Dragana (ŽRK Leotar), Bašić  Sara (ŽRK Krivaja), Demić  Edina (ŽRK Lokomotiva  Mostar), Sikimić  Ivana (ŽRK Topličanin Prokuplje), Janković  Divna (ŽRK Rogatica), Sokolović  Jovana (ŽRK Rogatica), Zeljko  Vana (ŽRK Vitez), Imširević  Almedina (ŽRK Ilidža)

(Svijet Rukometa)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend