Lokalne vijesti

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark sutra u Vitezu

Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark nastavlja sa posjetama općinama i gradovima u BiH i javnim debatama o ulozi lokalne zajednice u procesu pristupanja EU, koje se održavaju u okviru projekta „Lokalna zajednica prEUzima inicijativu“.

 

Sedma debata, biće održana u petak, 23. marta 2018. u Vitezu, u kongresnoj sali hotela „Central“ sa početkom u 12:00 sati.

Na debati će govoriti i ambasadorica SR Njemačke u BiH Christiane Hohmann i ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, te brojni domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci koji su angažovani na projektu.

Prisutni će također imati priliku da nakon debate prisustvuju informativno-edukativnom događaju na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU i drugi donatori, a koji izravno doprinose ekonomskom i održivom razvoju lokalnih zajednica: ProLocal – Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH koji finansiraju EU i njemačka vlada, a provodi GIZ, te ReLOaD – Regionalni projekat lokalne demokratije u Zapadnom Balkanu kojeg finansira EU, a provodi UNDP.

U okviru posjeta općini Vitez, šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark, bit će gost i programa Radio Viteza. Emisiju možete poslušati u petak, u terminu od 9,30 sati.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend