Zanimljivosti

Sedam proizvoda koje nikako ne biste smjeli kupovati na sniženju

Iako su sniženja uvijek primamljiva, neke stvari nikako ne biste smjeli kupovati, čak niti po sniženoj cijeni. Ovo je takvih proizvoda.

1. Napuhana hrana u konzervama

Iako konzervirana hrana ima dug rok trajanja, to nije garancija da se i unutar njega ne može pokvariti. Upravo je napuhana konzerva znak da je hrana pokvarena, pa izbjegavajte takve konzerve. Naime, konzerva se napuhala zbog bakterije Clostridium botulinum koja izaziva botulizam.

2. Madraci

U pravilu su dobri i kvalitetni madraci skupi i rijetko sniženi, stoga, kad ugledate da je snižen, dobro se raspitajte što se krije iza toga. Možda ima neku grešku ili je loše napravljen, a za to se ne isplati davati novac.

3. Hrana u prahu za bebe

Iako nije pokvarena, dječja hrana u prahu, kojoj se bliži rok trajanja, ima smanjene nutricionističke vrijednosti, pa se dvaput upitajte želite li takvom hranom hraniti svoje dijete.

4. Vitaminski suplementi

Jednako kao i hrana u prahu, i tablete vitaminskih suplemenata pred krajem roka trajanja ima smanjenu vrijednost, stoga dobro razmislite želite li ipak kupiti neke sa svježijim datumom proizvodnje.

5. Kuhinjske začine

Suhe biste začine za hranu trebali mijenjati jednom godišnje. Ukoliko ih imate duže od toga, vjerojatno su već izgubili okus, stoga ih ne treba kupovati niti kad su pred istekom roka trajanja.

6. Prezervativi

Prezervativi, baš kao i madraci, nisu uobičajeno na sniženju. Želite li riskirati i koristiti takve prezervative?

7. Šminka

Šminku nanosite direktno na lice, a ona koja je pred istekom roka trajanja mogla bi potaknuti i alergijske reakcije, stoga dobro provjerite o kakvim se proizvodima radi, piše Zadovoljna. I upamtite, kremasti proizvodi uvijek imaju kraći rok trajanja od suhih.

Izvor: n1info.com

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend