Vijesti iz BiH

SDA provodi projekat reevidencije članstva na nivou Bosne i Hercegovine

Stranka demokratske akcije (SDA), provodi projekat reevidencije članstva Stranke na nivou Bosne i Hercegovine s ciljem postizanja kompletnog i potpunog Centralnog registra članstva SDA. 

Ovaj projekat predvodi generalni sekretar Stranke Amir Zukić. “Iskazujemo svoje zadovoljstvo što se sam proces reevidencije odvija planiranom dinamikom, jer je već od ukupnih 114 općinskih organizacija, njih 25 u potpunosti okončalo proces reevidencije. U nekim općinskim organizacijama je zavšena reevidencija i prema podacima u OO SDA Banovići je reevidentirano 13.155 članova. U drugim općinskim organizacijama ovaj proces  još uvijek traje i, prema zvaničnim podacima, osim reevidentiranja bilježi se značajan porast novih članova Stranke”, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću SDA.

Projekat će olakšati i doprinijeti uspješnoj realizaciji svih budućnih procesa koji će se odvijati u Stranci, tačan pregled registra, te olakšati  koordinaciju između općinskih, kantonalnih, regionalnih i centralnih organa Stranke.  Svi članovi Stranke će dobiti nove elektronske članske kartice koje će biti povezane sa Centralnim registrom i na osnovu kojih će ostvarivati svoja prava i izvršavati obaveze u svim stranačkim aktivnostima.

“Pozivamo sve članove SDA, koji do sada iz bilo kojeg razloga to nisu učinili, da svoje članstvo obnove  u matičnim općinskim organizacijama. Unaprijed se zahvaljujemo svim članovima koji učestvuju u ovom procesu i vjerujemo da ćemo reevidenciju članstva završiti u predviđenom roku, te na taj način zajedno dati svoj doprinost u borbi za jaču BiH i dobrobit svih njenih građana”, zaključuje se u priopćenju.

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend