Lokalne vijesti

SCU Travnik: Karijerno savjetovanje i profesionalna orijentacija na temu Pripreme za državnu/eksternu maturu i upis na fakultet

U Središtu za cjeloživotno učenje u Travniku održano je Karijerno savjetovanje/Profesionalna orijentacija, koja je imala za cilj savjetovanje maturanata o svim aktivnostima koje ih očekuju u skorijoj budućnosti, stavljajući naglasak na državnu/eksternu maturu.

 

Što ih to očekuje na putu do uspješne karijere, koja zanimanja će im omogućiti dobar posao te kako se pripremiti za državnu maturu i upis na fakultet samo su neka od pitanja na koja su predavači nastojali odgovoriti s ciljem pomoći mladima u odabiru budućeg zanimanja.
Besplatno savjetovanje privuklo je veliki broj zainteresiranih maturanata, iz raznih općina, koji su imali priliku dobiti sve bitne informacije vezane za državnu maturu i daljnje upise na fakultete.

Gost predavač bila je Maja Brkljačić, voditeljica programa za mlade u Otvorenom učilištu Algebra iz Zagreba, koja je poručila maturantima da nema razloga za strah i stres oko državne mature ako se na vrijeme i na pravi način pripreme. Važnost priprema za državnu maturu očituje se kroz odabir fakulteta koji u velikoj mjeri predstavlja i odabir budućeg zanimanja.

Projekt priprema za državnu maturu Središte za cjeloživotno učenje izvodi u suradnji sa Otvorenim učilištem Algebra iz Zagreba, koji svoj kvalitetan rad dokazuju podatkom da 93% njihovih polaznika upisuje željeni fakultet već u prvom roku.

Ono što SCU nastoji jeste kvalitetu koju Algebra nudi u Hrvatskoj transferirati u Bosnu i Hercegovinu i omogućiti maturantima pripreme za državnu maturu  u svojoj državi.

SCU kroz projekt priprema za državnu maturu nudi kvalitetu programa uz jako povoljne cijene s konačnim ciljem uštete vremena i novca maturantima i njihovim roditeljima.

Pripreme za državnu maturu i upis na fakultet održavat će se u prostorijama Središta za cjeloživotno učenje u Travniku, a sve detaljnije informacije o projektu možete pronaći na njihovoj web stranici: http://scu-bih.ba/ .

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend