Lokalne vijesti

SCU tim organizirao konferenciju “STEM učionica – put ka znanju, znanosti i napretku”

Tim Središta za cjeloživotno učenje u sklopu sajma “it.reboot” u subotu Travniku je održao konferenciju pod nazivom “STEM učionica – put ka znanju, znanosti i IT obrazovanju”.

Ciljevi konferencije: predstaviti projekat STEM učionice, ukazati na važnost podrške razvoja IT i STEM tehnologija na području BiH, ukazati na značaj STEM i IT obrazovanja, animirati buduće stručnjake za zanimanja XXI vijeka, te podizanje svijesti o IT budućnosti Bosne i Hercegovine.

Predavači na konferenciji: dr. Kemal Kačapor – Udruženje za digitalnu transformaciju BiH,
                                           sa temom IT obrazovanja u BiH
                                           gospodin Anto Bilić – predsjednik Središta za cjeloživotno učenje,
                                           sa temama cjeloživotnog učenja i profitabilnim zanimanjima
                                           gospođa Anesa Spahić – voditeljica STEM učionice,
                                           sa temom implementacije projekta “STEM učionica – put ka znanju, znanosti i napretku”.

Imali smo čast ugostiti gospodina Farisa Hafizadića, koji je u ime općine Travnik predstavio  perspektive IT sajma it.reboot u Travniku.

Konferenciji su prisustvovali učenici sa roditeljima, nastavnici, ravnatelji/direktori osnovnih škola, konzul Republike Hrvatske u BiH – Vitez, IT stručnjaci, poduzetnici, te mnoga zainteresirana javnost.

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo svima koji su uspjeli da nam se pridruže i koji su svojom posjetom i učešćem potvrdili značaj i opravdanost svih planiranih i provedenih programskih sadržaja.

Posebne zahvale idu Središnjem uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Konzulatu Republike Hrvatske u Vitezu, općini Travnik, Udruženju za digitalnu transformaciju Bosne i Hercegovine, Grawe osiguranju, te predavačima koji su ostvarili ciljeve ove konferencije.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend