Lokalne vijesti

SBŽ: 450 rješenja o samoizolaciji, zatraženo testiranje za jednu osobu

Rješenja o samoizolaciji u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) dobilo je 450 osoba, a testiranje na koronavirus zatraženo je za jednu osobu, rečeno je danas novinarima u Travniku, nakon sjednice Vlade SBŽ-a koja svakodnevno zasjeda.

– I dalje nemamo potvrđenih slučajeva zaraze u Županiji i danas će biti prvi put da se šalje uzorak u Klinički centar Univerziteta Sarajevu. Radi se o osobi iz Kiseljaka koja je došla iz Austrije – kazao je ministar zdravstva SBŽ-a Anto Matić.

Kako je rečeno, za slučajeve zaraze koronavirusom, bolnice u SBŽ-u raspolažu sa 105 kreveta.

Županijski ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić kazao je da je zbog nepoštivanja odluka s federalne razine jučer uručeno 11 prekršajnih naloga, a izrečene novčane kazne iznosile su ukupno 26.000 maraka.

Kako je kazao, radi se uglavnom o kršenju odluke o zamrzavanju visine cijena na razini na kojoj su bile 5. ožujka ove godine te prodaji robe bez deklaracije.

– Već imamo slučajeve da se neka roba prodaje s kamiona uz magistralnu cestu ili u pozadini nekakve trgovine. To su postupci koji će biti najstrože sankcionirani – poručio je Hrnjić.

Dodao je da ima slučajeva da pojedini ugostitelji ne poštuju zabranu rada.

– Ima slučajeva u kojima su objekti zaključani, a gosti su unutra. Ljudi se dovijaju na različite načine, ali poručujem im da nemaju računa to raditi jer će ih inspekcija sigurno kazniti – istaknuo je.

Vlada SBŽ-a dala je, među ostalim, preporuku poslodavcima da oslobode radnih obveza trudnice i zdravstveno ugrožene osobe.

(dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend