Lokalne vijesti

SBK: Protekle godine u prometnim nesrećama smrtno stradale 24 osobe

Izmijenjeni i dopunjeni Zakon o sigurnosti prometa u Bosni i Hercegovini, koji je na snazi skoro godinu dana, donio je pozitivne pomake u većem dijelu naše zemlje. Tome svjedoče podaci o manjem broju prometnih nesreća koje su zabilježila skoro sva ministarstva unutarnjih poslova u BiH.

 

Blago smanjenje broja prometnih nesreća evidentirano je prošle godine i na putevima Srednjobosanskog kantona, otkriva zamjenik glasnogovornika MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Nažalost, tijekom 2017. u prometnim nesrećama smrtno su stradale 24 osobe, a važno je napomenuti da je u tri prometne nesreće smrtno stradalo čak devet osoba. Broj teže ozlijeđenih osoba u 2017. iznosi 116, a lakše ozlijeđenih 335, navodi se u izvješću MUP-a SBK-a.

Smanjenje broja prometnih nesreća, kažu iz MUP-a SBK-a, može se posmatrati i kroz rezultate pojačanih policijskih mjera prema nesavjesnim vozačima. Tako je povećana upotreba radarskih sistema, kako stacioniranih tako i mobilnih, te je evidentirano ukupno 14.169 slučajeva prekoračenja brzine u SBK-u.

(centralna.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend