Vijesti iz BiH

Savez frizera u BiH: Frizerska struka pogođena kao turizam i ugostiteljstvo

Savez frizera u Bosni i Hercegovini obratio se kantonalnim vladama i Vladi Federacije BiH s porukom da je frizerska struka pogođena kao turizam i ugostiteljstvo.

Mi svi predstavljamo mala poduzeća, a neki lanci salona su i srednja poduzeća koja zapošljavaju i do 80 radnika. Ukupan broj zaposlenih frizera je oko 12.000 uzevši u obzir i distributersku industriju frizerske opreme i proizvoda koji također zapošljavaju desetine komercijalista i administracije. Broj zaposlenih u frizerskoj industriji je i veći. Sve ove firme su zatvorene odlukom Kriznog stožera. Većina frizerskih salona je u iznajmljenim prostorima, sa kreditnim zaduženjima sa radnicima od čijih plaća zavise njihove obitelji, navode iz Saveza frizera u BiH.

Poručuju da svi trenutno imaju stopostotne gubitke, te da svaki priljev novca navedenih obrta i poduzeća zavisi od dnevnog prometa salona.

Stoga vam se obraćamo sa zahtjevom da što prije donesete odluke o moratorijima kredita, sufinanciranje doprinosa u potpunosti za ožujak i travanj, ne odlaganje plaćanja, sufinanciranje neto plaća 70 posto, odgađanje plaćanja PDV-a do 31. svibnja 2020. Morate uzeti u obzir da je vašom odlukom ugrožena egzistencija i samih poslodavaca i njihovih obitelji, ne samo radnika u frizerskim salonima jer oni su u istoj poziciji kao i njihovi zaposlenici, navode iz Saveza frizera u Bosni i Hercegovini.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend