Vijesti iz BiH

SARAJEVO: Arapi napali studentice na Skenderiji

Medinu Fatić i Jasminu Filipović, studentice Fakulteta zdravstvenih studija, jučer su u 13.15 sati na trolejbuskom stajalištu na Skenderiji u Sarajevu fizički napala dvojica mladića iz Kuvajta.

Nesretne djevojke doživjele su veliki šok zbog nasrtaja Kuvajćana, a prema njihovim riječima, od premlaćivanja su ih spasili putnici u trolejbusu.

Veliki šok

Kako su nam sinoć kazale, njih dvije su primijetile mladiće još dok su bile u tramvaju te pretpostavljaju da su ih pratili do trolejbuskog stajališta.

– Oni su došli na trolejbusku stanicu i pokušavali su da kontaktiraju s nama, obraćajući nam se na engleskom jeziku. Mi smo im govorile da ne znamo engleski, misleći da će nas ostaviti na miru, jer nismo željele pričati s njima s obzirom na to da su nam bili nepoznati – kazala nam je Fatić.

No, nasrtljivi mladići nisu odustajali, a naročito su se naljutili kada je trolejbus došao te kada su Jasmina i Medina zakoračile da uđu unutra.

– Prilikom ulaska unutra počeli su naglo da me vuku za rukav jakne i za ruku. Zaista su jako trgali… Ljudi koji su bili u blizini mene, vikali su: “Nedajte da je izvuku vani!” Jasmina je utrčala u trolejbus na druga vrata i vikala je: “Zovite policiju!” Oni su od nas tražili mobitel, tvrdeći da smo im ga mi ukrale, što me je zaprepastilo – pojasnila je Fatić.

Lakše povrede

Medina se borila da se iščupa od nasrtljivih Kuvajćana, a na svu sreću, pomogao im je i vozač trolejbusa, kao i nekoliko žena koje su bile unutra.

– Ubrzo je stigla i policija pa su priveli ovu dvojicu. Prišli su nam i neki mladići, koji su posvjedočili policajcima o svemu što nam se dogodilo. Poslije smo otišle u Policijsku stanicu, gdje smo dale izjavu.

Pregledane smo i u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, gdje nam je utvrđeno akutno stresno stanje, a meni je povrijeđen i ručni zglob desne ruke, a poderali su mi i jaknu kada su me vukli – kaže Medina.

Jasmina, koju smo sa prijateljicom Medinom zatekli u kafiću u blizini Policijske stanice Centar, kazala je da su mladići bili srednje građe i da su imali 27-28 godina, piše Avaz.

– U Policijskoj stanici Centar smo čule da su državljani Kuvajta kada su inspektori popunjavali izvještaj protiv njih. Tražile smo uvid u njihovu službenu zabilješku, ali su nam kazali da prvo trebamo podnijeti zahtjev za to pa ćemo to sutra (danas, op. a.) učiniti – kazala je Filipović.

Sve priznali u policiji

Kuvajćani su privedeni i odvedeni u PS Centar, gdje su saslušani, a platili su i novčanu kaznu. Studentice su nam sinoć kazale da su Kuvajćani priznali napad na njih. Njih dvije planiraju podnijeti i privatnu tužbu protiv napadača.

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend