Zanimljivosti

Saradnja Merkur BH osiguranja i Jamie Olivera: „Revolucija u ishrani” u BiH

Merkur BH osiguranje pridružilo se svjetskoj kampanji Jamie Olivera, ”Jamie’s Food revolution” kako bi ostvarili zajednički cilj i kuhanje učinili zabavnim te omogućili zdravu, pristupačnu i ukusnu hranu za sve. Saradnja je ozvaničena u maju mjesecu u rovinjskom hotelu Lone gdje je upriličena profesionalna edukacijska i show kuhinja pod nazivom “revoLution“.

 

”Raduje nas  činjenica da je i Bosna i Hercegovina dio Revolucije u ishrani. Cjelokupna poslovna orijentacija Merkur BH osiguranja zasniva se preventivnim programima podizanja svijesti o zdravlju i unapređenju kvalitete života ljudi. U tom smislu, ponosni smo na brojne aktivnosti koje smo do sada uradili kako za odrasle kao što je Merkur Run4Lifestyle tako i za mališane kroz projekat ”U zdravoj školi zdrava djeca”, a saradnja s Jamijevom fondacijom je kruna svega”, – istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja..

 

U narednom periodu promovirat će sepraktičan pristup kulinarskim navikama pojedinaca kako bi naučili osnovne vještine potrebne za pripremu zdrave hrane kroz brze i ukusne recepte Jamie Olivera. To je zajednička misija JOFF-a  i Merkur BH osiguranja.

 

”Svjesni smo činjenice da su gojaznost, pothranjenost i druga oboljenja direktno uzrokovana lošom ishranom te predstavljaju jedan od najvećih izazova današnjice. Saradnjom s Merkur BH osiguranjem želimo to promijeniti i inspirirati ljude širom svijeta na zdraviji i sretniji način života”,  poručeno je iz JOFF fondacije.

 

Merkur BH osiguranje je na naše tržište lansiralo i časopis Welllife inspirisan zdravim, aktivnim i održivim načinom života. Welllife čitatelje motivira na promjenu životnog stila, što reflektira i jednu od ključnih vrijednosti samog Merkur osiguranja – brigu o tome kako živimo danas, kako bi osigurali bolju i kvalitetniju budućnost sutra.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend