ŠANKANJE NA VLAŠIĆU: Deseto jubilarno izdanje najvećeg zimskog festivala u BiH

Zimska turistička sezona na području Kantona Središnja Bosna bit će službeno otvorena u petak trodnevnom zabavom u okviru Šankanja na Vlašiću, a ukupno sedam ski centara spremno dočekuju domaće i strane turiste.

Posjetitelje na Vlašiću, u razdoblju od 10. do 12. prosinca, uz zabavan dnevni program, druženje s Djedom Mrazom i igre bez granica na snijegu i koncerte najpopularnijih regionalnih glazbenih zvijezda u okviru manifestacije “Šankanje”, koju ove godine u kontroliranim uvjetima organizira Sol Azur-Buena Vista, očekuje najveći ski-opening ove zime u BiH.

Deseto jubilarno izdanje najvećeg zimskog festivala u BiH, popularno Šankanje, ove godine na Vlašić dovodi najpoznatije regionalne glazbene zvijezde Milicu Pavlović, Sašu Matića, Natašu Bekvalac i Amela Ćurića.

“Ljubitelje zimskih sportova i dobre zabave i ove zimske turističke sezone na Vlašiću očekuju brojni vrhunski doživljaji prilagođeni svim generacijama. Zanimljiv sportsko-zabavni program sasvim sigurno osigurat će nezaboravan provod na planini”, kazao je direktor turističke agencije Sol Azur-Buena Vista Armin Alijagić.

Dodao je da se karte za koncert mogu kupiti i na platou Vlašića tijekom samog događaja i neposredno pred početak spektakla.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju te imajući u vidu zanimanje i dolazak brojnih gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i zemalja okruženja, Vlašić se prilagodio situaciji koju je nametnula pandemija Covid-19, te je naglašena važnost poštivanja protokola vezanih za COVID-19, kako bi se svi ljubitelji zimskih sportova, prije svega osjećali sigurno.

Organizatori Šankanja naglasili su da će se kao još jedan vid dodatne zaštite, pored punkta za testiranje na COVID-19, na samom ulazu u Solazur arenu (u suradnji s Medical Centrom Dr. Asotić, cijena 15 KM za posjetitelje), postaviti i termalne kamere koje će detektirati povišenu tjelesnu temperaturu u stvarnom vremenu.

“Šankanju će moći prisustvovati samo osobe koje su prebolovale koronavirus, kao i cijepljeni ili testirani posjetitelji, što dovoljno govori o mjerama zaštite koje će se poduzimati ove zimske turističke sezone u okviru jednog od najboljih ski-openinga u BiH”, kazao je Alijagić.

Na Šankanje su ovih dana pozvali i svi izvođači obećavajući dobru zabavu, a osim navedenih atmosferu će zagrijavati regionalni DJ-evi te Frenkie, Kontra i Indigo.

(avaz.ba)