Samo ih dodajte u vodu: Tri ukusna pokretača metabolizma

Nije tajna da pijenjem dovoljno vode pod kontrolom možete održavati tjelesnu težinu, ali zašto ne biste otišli i korak dalje? Dodavanje jedne od ove tri namirnice u čašu vode potaknut ćete dodatnu potrošnju kalorija i ubrzati metabolizam.

Agrumi

Dodavanjem agruma u vodu možete ubrzati proces sagorijevanja masnoće i imati više energije. Limun i naranča posebno su dobri izvori vitamina C, i pomažu sagorjevati masnoće na staničnoj razini. To znači da dodavanjem vitamina C možete povećati sagorjevanje masnoća, a sve što trebate jest dodati 3-4 tanke kriške limuna ili naranče u čašu vode.

Krastavci

Očistite se i potaknite metabolizam ispijanjem čaše vode s krastavcima. Učinci ovog prirodnog diuretika koji sadrži kalij i vitamine A i C, jesu čišćenje toksina i pokretanje metabolizma. Dodajte 6-8 kriški krastavca u vrč vode i nakon što malo odstoji, počastite se osvježavajućim napitkom.

Kajenski papar

Premda zaljućena voda ne zvuči primamljivo, dajte joj šansu. Istraživanja pokazuju da kapsaicin iz kajenskog papra može potaknuti metabolizam vrlo brzo nakon konzumacije te vam duže zadržati osjećaj sitosti. Kajenski papar sam po sebi nije dovoljno privlačan pa pokušajte sljedeće – izmiješajte komadiće jagode, borovnice i pola žličice kajenskog papra u vodi. Dobit ćete iznenađujuće slatki napitak koji će potaknuti potrošnju kalorija.

(net.hr)