Vijesti iz BiH

Sajam posvećen zapošljavanju u IT sektoru, turizmu i ugostiteljstvu

Javna ustanova “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” organizuje krajem oktobra sajam zapošljavanja koji će biti održan u amfitetaru Doma mladih Centra Skenderija.

Ovogodišnji sajam će, pored primarnog cilja povezivanje nezaposlenih osoba i  poslodavaca, biti  usmjeren i na osiguranje potrebnih deficitarnih kadrova u skladu sa Strategijom razvoja Kantona Sarajevo, odnosno za poslodavce rastućih djelatnosti kao što su IT sektor, turizam i ugostiteljstvo.

– Za učešće na sajmu zapošljavanja dosad se prijavilo 30  poslodavaca, a poziv za učestvovanjem i dalje je otvoren – kazali su Feni u Službi za zapošljavanje KS-a.

Služba za  zapošljavanje KS-a i dosad je sajam zapošljavanja organizirala s ciljem da se na jednom mjestu prezentiraju potrebe poslodavaca za radnom snagom i povežu poslodavci s potencijalnim uposlenicima.

– Naime, kroz zahtjeve poslodavaca i uz pomoć naših sredstava, za potrebe rastućih sektora u Kantonu Sarajevo, pokušat ćemo osigurati kadar sa znanjima i vještinama koje današnje tržište rada traži. Dakle, posebna  pažnja će se posvetiti prekvalifikaciji i dokvalifikaciji nazaposlenih osoba za određene poslove koje traži tržište rada – ističu iz ove službe.

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo prema već utvrđenim zahtjevima poslodavaca provodi aktivnost profesionalne selekcije i pripreme ciljanih grupa nezaposlenih osoba kroz pet klubova za posao, koji rade u okviru Službe.

(Business magazin)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend