Sabor KSB podržao Prijedlog o kupovini nekretnina za potrebe Odjeljenja Općinskog suda u Travniku sa sjedištem u Vitezu

25. sjednica Sabora Kantona Središnja Bosna održana je jučer u Travniku. Nakon usvajanja Dnevnog reda i zapisnika s 24. sjednice, zastupnici su imali priliku postaviti zastupnička pitanja i inicijative.

Zastupnik Marko Saraf (HDZ BiH) uputio je pitanje Vladi KSB o statusu Agencije/Uprave za zaštitu okoliša KSB, koja je trebala biti osnovana i čije je sjedište trebalo biti na području općine Jajce. Kako je naglasio, zaštita okoliša i životne sredine je nešto što je jedan od najvećih izazova 21. stoljeća.

U nastavku sjednice, Sabor KSB dao je podršku Prijedlogu odluke o kupovini nekretnina za potrebe formiranja Odjeljenja Općinskog suda u Travniku sa sjedištem u Vitezu. Naime, Vlada KSB će izdvojiti 390 tisuća KM za kupovinu zgrade u Vitezu, u kojoj će biti smješten Odjel Općinskog suda Travnik za općine Vitez i Busovača, ali i neke druge institucije o čemu će se naknadno odlučivati sukladno njihovim potrebama.

Ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB Bojan Domić prezentirao je Nacrt Zakona o muzejskoj djelatnosti KSB. Naglasio je kako je cilj zakona urediti ovu oblast, zaštiti muzeje i sve ono što oni stoljećima čuvaju. Nacrt Zakona dobio je jednoglasnu podršku nazočnih zastupnika Sabora KSB uz zaključak da se javna rasprava održi u roku od 30 dana.

U nastavku sjednice Sabor KSB je usvojio Program rada Vlade KSB za 2022. godinu, Prijedlog Programa rada Sabora KSB za 2022. godinu, Informaciju o ostvarivanju Programa rada Sabora KSB za razdoblje srpanj-prosinac 2021. godine te Specijalno izvješće o govoru mržnje u Bosni i Hercegovini.

(centralna.ba)