Rukometaši BiH večeras protiv Švedske

Europsko prvenstvo za rukometaše u Mađarskoj i Slovačkoj počinje danas. Za naslov prvaka borit će se 24 reprezentacije koje su uvrštene u šest skupina po četiri tima.

Među najboljim evropskim selekcijama je i reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja će u skupnoj fazi za protivnike imati Španjolsku, Švedsku i Češku. Susreti u ovoj skupini igrat će se u Bratislavi. Rukometaši BiH prvi meč igraju večeras od 20.30 sati protiv jedne od najboljih europskih selekcija, Švedske. Uprkos problemima tijekom priprema, kao i izostanku četvorice standardnih reprezentativaca zbog koronavirusa, u reprezentaciji BiH su optimisti.

Ističu da će učiniti sve da se predstave u što boljem svjetlu te iznenade nekog od favorita, kao i da upišu prvu pobjedu na europskim prvenstvima. – Ovo je drugi nastup Bosne i Hercegovine na europskim prvenstvima što je već veliki uspjeh za nas. Očekujemo da se kvalitetno predstavimo, da odigramo dobre utakmice u teškoj skupini s jakim protivnicima. Nadam se da ćemo uspkos svim problemima odigrati dobro.

Svakako da bismo željeli da na drugom EP-u zabilježimo makar jednu pobjedu što nam je jedan od ciljeva i bio bih vrlo sretan da u tom cilju uspijemo – kazao je izbornik bh. tima Ivica Obrvan. Kada je u pitanju prvi protivnik bh. tima, Obrvan ističe da je selekcija Švedske apsolutni favorit te da vjeruje da će nastupiti u najjačem sastavu. – Bile su neke informacije da su im neki igrači pozitivni, ali prema posljednjim informacijama svi su negativni na koronavirus.

Međutim, oni imaju veliki izbor i ako čak neki igrač izostane to se neće puno osjetiti jer je koncentracija kvalitete u toj selekciji jako velika na svim pozicijama. No, vjerujem da će nastupiti u kompletnom sastavu – dodao je Obrvan. Kapetan bh. selekcije Mirsad Terzić istaknuo je da je ozračje u ekipi kao i uvijek odlično.

– Gladni smo dobrih utakmica i nadam se da ćemo u tri meča pokazati dobar rukomet i osvojiti neke bodove – rekao je Terzić. Rukometaši BiH nakon večerašnjeg susreta sa Švedskom dva dana kasnije igraju sa Češkom, a u posljednjem meču prve faze natjecanja 17. siječnja sa Španjolskom.