Sport

Rukomet u Novoj Biloj sve popularniji i kod djevojčica

Rukometni klub Nova Bila postoji od 1975. godine i kroz sve ove godine nanizali su brojne uspjehe po domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Ženska selekcija nije zaživjela sve do veljače ove godine, kada je nova Uprava kluba prezentacijom rukometa i kluba proizvela veliki interes za rukomet i kod djevočica te ih privukla na treninge.

Sada u klubu ima preko 50 članova, od kojih je skoro trećina djevojčica uzrasta do 14 godina, a brojka raste iz treninga u trening. U početku su trenirale s dječacima svog uzrasta, dok sada treninge imaju same. Sve članice su od kluba dobile majice i čarape s logom kluba čime su dodatno motivirane za bavljenje ovim zanimljivim sportom koji sve popularniji kod djevojčica.

Vidjeti 40-ak dječaka i djevojčica u dvorani kako treniraju rukomet posebni je i neopisiv doživljaj za svakoga tko posjeti trening. Ponosan sam na sve aktivnosti Uprave koje provodimo u cilju promocije kluba i rukometa kao sporta, a broj članova to na pravi način potrđuje da radimo pravi posao. Do prije tri mjeseca imali smo tek 15 članova, da bi brojka porasla preko 200% i premašila brojku od 50 članova kluba, što je na ponos Upravi, ali i svim Novobiljanima, rekao je Mario Debeljak, predsjednik RK Nova Bila.

Podsjećamo, treninzi za djevojčice su utorkom i četvrtkom, od 18:15 sati, u Sportskoj dvorani Nova Bila kada se svi zainteresirani mogu upisati.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend