Sport

Rudar Kakanj nakon penala osvojio memorijalni turnir “Galib Mujičić”Vitez

Fudbaleri Rudara iz Kaknja ovogodišnji su osvajači memorijalnog turnira “Galib Mujičić” 2016 u Vitezu. Kakanjci su u polufinalnoj utakmici odigranoj jučer na Gradskom stadionu savladali komšije iz Mladosti DK, dok su u finalu bili bolji od Vezira, oba puta nakon penala.

Odigrane utakmice su  za treće i prvo mjesto. Za treće mjesto snage su odmjerili domaći FK Vitez i Mladost DK. Rezultat nakon 90 minuta glasio je 1:1, a boljim izvođenjem jedanaesteraca domaćini su osvojili treće mjesto i tako prošlogodišnje prvake vratili na 4. poziciju. Treba napomenuti da je Mladost na ovom turniru igrala u kombinovanom sastavu.

U 18:00 sati počela je i finalna utakmica između Rudara iz Kaknja i Travnika. U vrlo uzbudljivoj utakmici nije viđen niti jedan pogodak, a nakon penala (2:1) pobjedu je slavio Rudar iz Kaknja.

Za najboljeg igrača proglašen je Nermin Varupa iz Travnika, strijelca Admir Zukan iz Viteza, a najbolji golman je Edin Mujagić iz Rudara. Također tradicionalnu nagradu igrača koji najviše podsjeća na Galiba Mujičića, legendu FK Vitez, osvojio je Haris Rebihić također iz FK Vitez.

 

 

 

 

(Izvor:sportcentar.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend