Glazbene vijesti

Rozgu više slušaju, ali Severina se prva udala

Mjerilo uspjeha za glazbenike već odavno nije broj prodanih singlica i albuma i tek se rijetki tim brojkama hvale, ali zato se u broju pregleda na YouTubeu zrcali popularnost i uspjeh.

Prosinac je tradicionalno rezerviran za rezimiranje godine na izmaku pa je i YouTube zbrojio klikove i objavio listu najpopularnijih glazbenih videobrojeva u Hrvatskoj.

Glazbeni pad i privatni uspon

Brojke su ove godine tako princezu estrade Jelenu Rozgu pretvorile u kraljicu jer je njezina pjesma “Kraljica” s gotovo 9,5 milijuna pregleda došla na vrh ove YouTube liste na kojoj je lani gospodarila Severina s pjesmom “Uno momento”.

Sa svojim “Calimerom” sa 6,9 milijuna klikova Seve je zasjela tek na šesto mjesto, što je za glazbenicu njezina kalibra popriličan pad.

– Sve u svemu, ovo je najneobičnija pjesma koju sam otpjevala, jedan prosječni dječji narodnjak, koji će postići iznadprosječnu gledanost – rekla je nakon premijere “Calimera” i prevarila se ovaj put u predviđanjima. Iako je pogriješila u svojoj prosudbi, Seve zasigurno nije očajavala jer ove godine ništa nije moglo pomutiti njezinu sreću, pa ni šesto mjesto slušanosti na YouTubeu.

Uz 15 godina mlađeg Igora Kojića konačno je pronašla ljubavnu sreću, koju su okrunili brakom – i to dva puta. Najprije su u Balama krajem rujna izrekli “da” u crkvi, a potom su u studenom, u grandioznom stilu, kakav Severina oduvijek voli, zavjete ponovili i pred 600-tinjak uzvanika u Beogradu.

Nije pozvana na vjenčanje

Uz puno manje pompe, ali koristeći, kao i Severina, svoj seksepil u videospotovima i za promociju novih pjesama, Jelena Rozga u godini na izmaku nametnula se kao opasna konkurencija svojoj sugrađanki.

Da postoji rivalstvo među dvjema pjevačicama, obje niječu, ali teško je povjerovati da ih veže i veliko prijateljstvo jer Jelena nije bila na popisu više od 600 uzvanika na Severininu vjenčanju.

Osim uspjehom pjesme “Kraljica”, Jelena se ove godine hvalila i novom ljubavi, i to s proslavljenim violončelistom Stjepanom Hauserom. Na početku su, naravno, uvjeravali sve da je riječ samo o prijateljstvu, ali ubrzo su ipak odlučili i javno priznati koliko se vole. Privatni život Rozga je dosad brižno čuvala od medija i, za razliku od Seve koja je zaljubljenost teško skrivala, Jelena nikada u javnosti nije predstavila svoje odabranike, što dovoljno govori da je veza sa Stjepanom ozbiljna.

– Trenutačno živim najljepše razdoblje svog života. Svoj ljubavni život opisala bih kao bajku, a Stjepan je ljubav mog života – poručila je pjevačica promovirajući novi singl “Otrov” koji je u samo nekoliko dana dosegao gotovo dva milijuna klikova. Rukavica glazbenoj rivalki opet je bačena…

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend