Vijesti iz BiH

Riješeno pitanje „spornih konzervi“ u MO i OS BiH

Vezano za ponovne medijske napise o navodnoj uporabi konzervirane hrane s pogrešnom deklaracijom, na nedavnoj vježbi Oružanih snaga BiH na Manjači, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH kategorički demantiraju te navode kao neistinite.    

Sporne paštete proizvođača „Zmajevac“ iz Republike Srbije nisu dijeljene postrojbama i pripadnicima OS BiH na spomenutoj vježbi.

Nakon provedenih laboratorijskih ispitivanja, u mjesecu srpnju 2019. godine obavljena je zamjena onog dijela proizvoda „Pašteta juneća,“ proizvođača „Zmajevac“ iz Republike Srbije, za kojeg je ustanovljeno da sastav i deklaracija nisu valjani.

Ta količina (sporni dio) zamijenjena je proizvodom „Pašteta juneća“, proizvođača „Akova impeks“ d.o.o Sarajevo, BiH.

Ministarstvo obrane BiH izražava zabrinutost činjenicom da se u posljednje vrijeme u medijima učestalo objavljuju neargumentirane informacije iz obrambenog sustava, a koje ruše dignitet MO i OS BiH.

Sukladno tome, upotrijebit ćemo svaku zakonsku mogućnost i poduzeti sve mjere i radnje kako bismo zaštitili profesionalizam i ugled Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH i sankcionirati svakog djelatnika MO i OS BiH ukoliko se ustanovi da je dostavljao neistinite informacije medijima.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend