Sport

Rijeka-Čelik 0:1

Kako se i očekivalo Čelik iz Zenice je izborio četvrtfinale Kupa BiH jer je, nakon pobjede 2:0 u Zenici u srijedu ponovo pobijedio županijskog ligaša Rijeku iz Viteza, rezultatom 1:0.

No, očekivanja su opravdali i nogometaši Rijeke koji su se srčano borili, dali sve od sebe, pružili snažan otpor boljem i spremnijem Čeliku i osim časnog poraza ništa drugo i nisu mogli izboriti. Za igru , zalaganje korektnu igru gledatelji, a okupilo ih se na lijepom sportskom kompleksu ovoga kluba oko 700 burnim pljeskom su ih ispratili s terena. Jer treba znati da je i sam plasman županijskog ligaša Rijeke među 16 najuspješnijih klubova u ovogodišnjem natjecanju za Kup veliki uspjeh, možda i najveći u pedesetpetogodišnjoj povijesti ovog vrijednog i uglednog sportskog kolektiva. Tijekom cijeloga susreta Čelik je bio nadmoćniji, uporno su „pleli mrežu” oko gola vrlo dobrog golmana Rijeke Šimića ali nekih ozbiljnijih i opasnijih šansi baš i nisu napravili. Međutim, nade Riječana u povoljan ishod, a tu se prije svega misli završiti susret bez poraza, pale su u vodu u 54. minuti kada je mladi sudac Antonio Bandić iz Gruda možda i prestrogo isključio iz igre kapetana Rijeke, dobrog Pavlovića zbog prekršaja i drugog žutog kartona. No treba također kazati da je sudac Bandić pomalo i nervirao domaće navijače svojim sitnim (?) dodvoravanjima moćnijem i uglednijem Čeliku, a za što nije bilo baš nikakve potrebe, jer plasman Zeničana u četvrtfinale Kupa bio neupitan. A čak i slobodni udarac iz kojega je majstorski Travančić postigao pobjedonosni gol bio je poklon suca Bandića Zeničanima. Igralo se borbeno, požrtvovno i korektno a tako su se ponašali i gledatelji, pa i navijači Čelika Robijaši kojih je na stadionu Rijeke bilo stotinjak.

 

VITEZ, Igralište NK RIJEKA, Gledatelja: 700. Sudac: Antonio Bandić (Grude) 6.

Strijelac: O:1 Travančić (81).

RIJEKA: Šimić 7,5, Vidović 6,5, Ramljak 6,5, Šero 7, Pavlović 6,5, Slipac 6,5, Mišković 6,5 (od 61 Vujica 6,5), Aman 7, , Krišto 7 (od 75 Papić -), Varešković 7.
Trener: Željko Botić

ČELIK: Nurković -, Huseinspahić 6,5, Čović 7, Maletić 7, Horić 7, Bajraktarević 6,5, Jusić 6,5 (od 73 Smriko -), Božičić 6,5, Nestorović 6,5 (od 46 Mešanović 6,5) Dedić 6,5 (od 55 Travančić 7,5).
Trener: Vlado Jagodić

Crveni karton: Željo Pavlović (54 – drugi žuti)

Igrač utakmice: Ivan Šimić

(Foto: Filip Šarić
Zvonimir Čilić / VL)

Previous ArticleNext Article