Rezultati policijske akcije u SB

Na temelju višemjesečne istrage provedene na prostoru Kantona Središnja Bosna, jučer su službenici Federalne uprave policije, u suradnji s MUP-om KSB, izvršili pretres više lokaliteta na prostoru Travnika, Viteza i Busovače, prilikom čega su slobode lišene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su dio grupe koja se bavila ilegalnim transportom opojne droge iz Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj.

Kantonalnom tužiteljstvu u Travniku prijavljeni su Dževdet Salihaj (1967.) iz Travnika, koji je trenutačno nedostupan organima gonjenja u Bosni i Hercegovini, Benjamin Delić (1981.) iz Busovače, koji se od siječnja ove godine nalazi u pritvoru zbog sumnje da je vršio transport opojne droge cannabis prema Hrvatskoj, te Latif Žilić (1983.) iz Busovače, Vildan Tahirović (1988.) iz Viteza i Amra Kurić (1987.) iz Travnika, koji su jučer lišeni slobode. Oni su prijavljeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga“ KZ FBiH.

Sumnja se da je prvoprijavljeni u proteklih nekoliko mjeseci nabavljao opojnu drogu cannabis na prostoru Bosne i Hercegovine i, uz pomoć ostalih prijavljenih, organizirao i vršio transport opojne droge u količinama između 15 i 20 kilograma u Zagreb. Prijavljeni su vršili transport opojne droge u motornom vozilu na način da je ona bila skrivena u posebno izrađenom spremniku za gorivo koji je korišten za transport droge.

Službenici policije su oduzetu opojnu drogu cannabis u količini od 15 kg (pronađenu u automobilu 20. 1. 2010.) te druge predmete oduzete za vrijeme provođenja višemjesečne akcije, uz uhićene osobe, predali Kantonalnom tužiteljstvu Travnik na daljnje postupanje.