Sport

Rezime 7. kola Premijer lige BiH: Sarajevo i Željezničar nastavili niz bez pobjede, novi kiks Širokog Brijega

Utakmicama odigranim u subotu i nedjelju kompletirano je 7. kolo Premijer lige BiH.

Na tri utakmice su pobjede slavili domaćini, tri su završene remijem, dok gostujućih pobjeda nije bilo. U subotu je Mladost DK savladala Široki Brijeg, Zrinjski je bio bolji od Viteza, kao i Krupa od Slobode, dok su utakmice Čelik – Željezničar, Metalleghe – Olimpic i Radnik – Sarajevo završene bez pobjednika.

Sarajevo već tri utakmice ne zna za pobjedu, dok Željezničar slast trijumfa nije osjetio već četiri kola.

Derbi kola su igrali Čelik i Željezničar, a završen je rezultatom 1:1. Mladost DK je upisala važnu pobjedu protiv Širokog Brijega rezultatom 3:1, tako da je to bio još jedan loš rezultat za Širokobriježane.

Postignuto je ukupno 14 golova, osam manje u odnosu na prošlo kolo.

Utakmice 7. kola je gledalo ukupno 7.300 gledatelja što je za 2.600 manje u odnosu na 6. kolo. Najposjećeniji su bili stadioni Zrinjskog i Čelika sa po 2.500 gledatelja, dok je najmanje gledatelja bilo na utakmici Metalleghea i Olimpica, samo 100.

Na listi strijelaca i dalje vodi napadač Krupe Elvir Koljić sa 7 golova, prate ga Goran Brkić (Mladost DK), Jasmin Mešanović (Zrinjski) i Marković Obradović (Radnik) sa po četiri gola.

U toku je reprezentativna pauza, tako da se premijerligaši na terene vraćaju 10. i 11. septembra, kada se igra 8. kolo Premijer lige BiH. Na pauzu je kao lider otišao Zrinjski sa 16 bodova, a “fenjeraš” je Olimpic sa 4 boda.

Rezultati 7. kola Premijer lige BiH:

Mladost DK – Široki Brijeg 3:1
Zrinjski – Vitez 2:1
Čelik – Željezničar 1:1
Krupa – Sloboda 3:0
Metalleghe – Olimpic 1:1
Radnik – Sarajevo 0:0

 

 

 

(Izvor:klix.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend