Sport

Reprezentacija BiH utakmicom protiv Lihtenštajna završava kvalifikacije za EP

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će protiv reprezentacije Lihtennštajna igrati posljednju utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Utakmica u Vaduzu označit će kraj kvalifikacijskog ciklusa koji ljubitelji nogometa u BiH neće pamtiti po dobrom, posebno posljednje tri utakmice protiv Armenije, Grčke i Italije u kojima je reprezentacija BiH upisala poraze.

Najbolji bh. nogometaši nisu uspjeli ispuniti očekivanja i plasirati se na smotru najboljih ekipa Europe, zbog čega se okreću utakmicama dokvalifikacija Lige nacija, koji su na rasporedu u ožujku naredne godine. To će reprezentaciji BiH biti posljednja šansa da se plasira na Euro.

Izbornik BiH Robert Prosinečki najavio je da će protiv Lihtenštajna igrati nogometaši koji su tijekom kvalifikacijama rjeđe dobivali šansu za igru.

– Igrat će svi igrači koji su do sada manje igrali. Osim Bičakčića, igrači koji će danas nastupiti nisu bili u prvoj postavi protiv Italije. Sead Kolašinac ima ozljedu zadnje lože i njega smo pustili da napusti pripreme reprezentacije, kao i Zorana Kvržića koji je također ozlijeđen – izjavio je jučer Prosinečki. Ostaje pitanje hoće li Nogometni savez BiH nakon neuspjeha reprezentacije u kvalifikacijama dati šansu Prosinečkom da vodi ekipu u dokvalifikaciji Lige nacija. Ukoliko se to ne dogodi, Prosinečkom će utakmica u Vaduzu biti oproštajna na klupi reprezentacije BiH.

Utakmica između Lihtenštajna i BiH na rasporedu je večeras u 20.45 sati.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend