Renomirani fotografi izlažu u galeriji Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“

U galeriji Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ u Travniku svečano je otvorena izložba  fotografija renomiranih fotografa Gordane Skenderija, Siniše Skenderija i Karla Gavrića. Tematika izložbe je slobodnog tipa. Prikazana su fotografska bilježenja svakodnevnog života, arhitekture, ljepote putovanja, ljepote prirode i samog čovjeka prikazanog na portretima…

Pred desetinama posjetitelja, zaljubljenika u umjetničku fotografiju, izložbu je službeno otvorio izvršni direktor Sveučilišta/Univerziteta Zdenko Vukić, zahvalivši se autorima na velikodušnom ustupanju njihovih umjetničkih uradaka ovoj visokoškolskoj instituciji, koja je još jednom potvrdila svoju opredijeljenost i ka poticanju umjetnosti  i umjetničkog izražavanja kao elementa kvalitete života.

U ime autora izložbe okupljenima se obratio Karlo Gavrić, koji je tom prilikom uručio i Pohvalnice trima autorima za najbolje ocijenjene fotografije pristigle na natječaj „Proljeće kroz moj objektiv“, kojeg je, u suradnji s autorima izložbe,organiziralo Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“.

Prvo mjesto pripalo je Enisu Muslimoviću, a na drugom i trećem mjestu su  Evel Muslimović i Džemil Belegić.

Nakon službenog otvaranja izložbe, posjetitelji su mogli vidjeti kako su izgledali i funkcionirali stari foto aparati koji su, za ovu svečanu priliku, bili izloženi u posebnom izložbenom prostoru.

Također, bio je upriličen i photobooth kutak u kojem su se svi zainteresirani mogli oprobati u fotografskom umijeću, uz stručnu podršku Karla Gavrića.

Izložba fotografija organizirana je u sklopu obilježavanja Dana općine Travnik i moći će se pogledati do 25.03.2016.g. u galeriji Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ u Travniku.