Razbojstvo nad radnikom kladionice Bet-live u Novom Travniku

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je ukupno 8 krivičnih djela, od kojih izdvajamo:

– Dana 16,20 sati u policijsku stanicu Novi Travnik prijavljeno je razbojništvo nad radnikom kladonice „Bet –live“. Razbojništvo su izvršile 3 maskirane osobe, naoružane vatrenim oružjem, koje su u mjestu Kovačići, općina Novi Travnik presreli vozilo navedene kladionice i uz prijetnju oružjem od radnika oteli određenu količinu novca. Nakon toga izvršioci su se udaljili sa lica mjesta, da bi pretragom terena u mjestu Gornji Margetići, ubrzo pronađeno vozilo marke Pasat, koje su izvršioci koristili. Isto je zapaljeno prije dolaska patrole na mjesto pronalaska vozila. Od strane službenika OKP PU Travnik izvršen je uviđaj, a u toku su i druge istražne radnje na otkrivanju izvršioca.

 

JAVNI RED I MIR

Evidentirana je 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od kojih je 1 slučaj učestvovanja u tuči, 1 slučaj naročito drskog ponašanja, 1 slučaj omlovažavanja ovlaštenog službenog lica, 1 slučaj prosjačenja i 2 slučaja ostali prekršaji.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrjeđenih osoba. Iz saobraćaja je isključeno 6 vozila i 5 vozača motornih vozila, uručeno je 75 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti saobraćaja, a evidentirano je i 40 prekršaja mobilnim radarom. U toku je kantonalna akcija „Počela je škola“, koja se provodi s ciljem povečanja sigurnosti djece u saobraćaju. Saobraćaj se na prostoru Srednjobosankog kantona odvijao bez zastoja.

AKTIVNOSTI POLICIJE

– Službenici policije su tokom proteklog dana su na području Jajca i Busovače pružili pomoć radnicima „JP Ceste Kiseljak“ prilikom kontrole osovinskog opterečenja vozila.Na na području Travnika radili su zajedno sa kantonalnim inspektorima za sobraćaj, te pružili pomoć u radu službenicima kantonalne uprave za šumarstvo.

(URED KOMESARA)