Lokalne vijesti

Razbojništvo nad radnicom sportske kladionice „Wiliams“ u Novom Travniku

Kako javljaju iz MUP-a SBK, tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona  prijavljena su 4 krivična djela, a radi se o 1 razbojništvu, 1 oštećenju tuđe stvari, 1 nasilju u porodici i 1 izazivanju opće opasnosti.

 

Sinoć, oko 18,15 sati, PS Novi Travnik prijavljeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice „Wiliams“, koja se nalazi u ulici Ive Andrića u Novom Travniku. Prema prijavi, razbojništvo je izvršila nepoznata muška osoba, koja je uz prijetnju upotrebe noža od radnice oduzela određenu količinu novca od dnevnog pazara kladionice. Odmah nakon što je uzela novac, osoba se udaljila u nepoznatom pravcu, a službenici policije su nakon primljene prijave preduzeli mjere pojačane kontrole vozila i osoba na užem i širem području grada. Uviđaj su izvršili službenici kriminalističke policije PU Travnik, koji nastavljaju sa preduzimanjem i drugih istražnih radnji na otkrivanju izvršioca.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 1 slučaju naročito drskog ponašanja, 1 slučaj omalovažavanja ovlaštene službene osobe i 1 slučaju ostali prekršaji. U prekršajima su učestvovale 4 osobe.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 1 osoba teže povrijeđena. Na području Kiseljaka i Viteza dogodile su se po 3 saobraćajne nezgode, a u Travniku 4 saobraćajne nezgode.

Iz saobraćaja su isključeno 1 vozilo i 5 vozača motornih vozila, zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su 74 prekršajna naloga.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend