Lokalne vijesti

Razbojništvo nad radnicom sportske kladionice „5 plus“ u Novom Travniku

Kako, javlja MUP KSB, tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela, a radi se o 1 krađi, 1 nasilje u porodici i 1 krivično djelo razbojništva.

Dana 09.11.2016.godine oko 21,40 sati u PS Novi Travnik prijavljeno je razbojništvo nad radnicom sportske kladionice „5 plus“, koja se nalazi u ulici Kalinska u Novom Travniku. Prema prijavi, razbojništvo je izvršila nepoznata muška osoba, koja je uz prijetnju nožem od radnice otela manju količinu novca. Izvršilac je pobjegao u nepoznatom pravcu, a službenici policije su pristupili pojačanoj kontroli osoba na području grada, kao i na izlazima iz grada. Uviđaj na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela izvršili su službenici kriminalističke policije PU Travnik, koji nastavljaju sa preduzimanjem i drugih istražnih radnji na otkrivanju izvršioca.

 

JAVNI RED I MIR

Nisu evidentirani slučajevi narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

Dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe lakše povrijeđene.

Iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 3 vozača motornih vozila, uručeno je 70 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, evidentirano je 60 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend