Svijet

Razbojnici iz BiH zatočili majku, kćerka se sakrila u ormar

Ženi su “začepili usta” i trakom vezali ruke, no nisu primijetili njezinu 13-godišnju kćerku na katu kuće koja je uspjela pozvati policiju i sakriti se u ormar. Prava drama odvijala se u srijedu naveče u austrijskom gradiću Götzisu na krajnjem zapadu zemlje. Oko 18.45 sati na vrata jedne obiteljske kuće pokucala su dvojica bh. državljana: 29-godišnjak s prebivalištem u Austriji, te 33-godišnjak koji je prije dva tjedna stigao “turistički”. Kada im je vrata otvorila vlasnica razbojnici su je svladali i upali u kuću, piše Kronen Zeitung.

Ženi su “začepili usta” i trakom vezali ruke, no nisu primijetili njezinu 13-godišnju kćerku na katu kuće. Djevojčica je uspjela pozvati policiju i sakriti se u ormar.Vrlo brzo kuću u Götzisu opkolila je Cobra, specijalna jedinica austrijske policije. Paniku razbojnika iz BiH iskoristila je žena, uspjela se osloboditi i pobjeći kroz ulazna vrata.Specijalna policija je upala u kuću, pronašla djevojčicu u ormaru i posebnim ljestvama je spustila u dvorište. Tada su specijalci krenuli u potragu za razbojnicima iz BiH koje su pronašli i uhitili na tavanu kuće oko 20.15 sati.Majka i kćerka nisu zadobile ozbiljne ozljede, ali su pretrpjele šok pa su medicinski zbrinute. 

Razbojnici iz BiH ciljano su odabrali ovu obiteljsku kuću kao metu, objasnio je predstavnik policije nakon jutrošnjeg prvog saslušanja uhićenih. Jedan od razbojnika je radio u tvrtki za prijevoz pošiljki, u posljednje vrijeme nekoliko puta je dolazio u kontakt s vlasnikom kuće, na osnovu čega je pretpostavio da ima dosta novca.Policija nije objavila jesu li bh. državljani bili naoružani tijekom pljačke i razbojništva. Obojica su trenutno u zatvoru u Feldkirchu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend