Svijet

Raste broj stradalih u Španjolskoj, oluja Gloria odnijela 13 života

Raste broj stradalih u oluji Gloria koja je pogodila mediteranski dio Španjolske i lokalne vlasti su saopćile da je riječ o 13 osoba te su dodale da još tragaju za četiri nestale osobe. Civilna zaštita španjolske pokrajine Katalonije navela je na Twitteru da je pronađeno tijelo jednog muškarca od 50 godina, kao i 75-godišnje žene čija se kuća usljed oluje srušila u gradu Alcoi u Alicante.

Istočni dio Španjolske u nedjelju je pogodila oluja praćena obilnim padavinama i vjetrom do 100 kilometara na sat. Među nestalima je i jedan Britanac od 25 godina, navele su lokalne vlasti.

Kako piše BBC, premijer Španjolske Pedro Sanchez obišao je neka od najtežih istočnih područja koja je pogodila oluja, kao i Mallorcu koju su u potpunosti “uništili” ogromni valovi. Najavljeno je da će vlada održati hitni sastanak zbog trenutne situacije.

“Mislim da je trenutno najbitnije da smo svi ujedinjeni i da sarađujemo, kao što zapravo činimo od početka”, rekao je premijer Pedro Sanchez.

Španjolski mediji su objavili da su stradale četiri osobe u Kataloniji, pet u Valenciji, dvije u Andaluziji, zatim jedna u centralnoj regiji Kastilja i Leon i jedna u sjevernoj regiji Asturija.

Podsjećamo, razorna oluja Gloria pogodila je španjolske gradove i donijela valove visoke i po 14 metara. Zgrade i domovi urušili su se pod navalom vode, puhali su vjetrovi i do 144 km/h, a morska oluja Gloria smatra se najgorom u ovom stoljeću.

Strahoviti snimci pokazuju i poplave na zasadima riže, a morska voda ulila se i u deltu rijeke Ebro. Pogođeni su gradovi Murcia, Valencia, Barcelona i Balearski otoci.

Mallorca je pogođena snažnim vjetrom i obilnom kišom.

klix.ba/ Radio Vitez

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend