Sport

Rašid Kasumović je novi predsjednik Streljačkog saveza Federacije BiH

U Visokom je u nedjelju, 24.04.2022. godine održana izvanredna sjednica Skupštine Streljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, na kojoj je prisustvovalo 18 klubova sa 34 delegata, sa pravom glasa, te 6 klubova sa 12 delegata koji očekuju prijem u savez.

Na sjednici kojom je predsjedavao Nijaz Šahinović iz Streljačkog kluba Visoko su u skladu sa denvnim redom doneseni novi Startut Streljačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, te su izabrana nova rukovodeća tijela saveza.

Za predsjednika skupštine izabran je Akif Tupo iz US KALIN – Bugojno, a za njegovog zamjenika Haris Ćatić iz SK ZAVIDOVIĆI – Zavidovići.

Novi generalni sekretar saveza je Medina Arnautović iz SSK ŽELEJZNIČAR – Sarajevo.

U upravni odbor saveza su ušli Emir Guso iz SK SARAJEVO – Sarajevo, Nesib Čakić iz SSK BRATSTVO – Novi Travnik, Bećir Džinić iz SK KONJUH – Živinice, Damir Pamukčić iz SK TARGET – Brčko, te Rašid Kasumović iz SSK TARGET – Travnik.

Rašid Kasumović je nakon glasanja imenovan za predsjednika UO i ujedno za predsjednika Saveza, a za njegovog zamjenika imenovan je Emir Guso.

Rašid Kasumović je rođen 1972. godine u Travniku gdje i sada živi. Osnovno obrazovanje je stekao u Han Biloj, a srednje obrazovanje smjer mašinski tehničar u Vitezu. Na fakultetu političkih nauka u Sarajevu 2004. godine stiče zvanje profesora političkih nauka, gdje i magistrira 2011. godine iz oblasti sigurnosti i međunarodnih odnosa. Jedan je od osnivača SSK TARGET, Travnik gdje je i sada predsjednik kluba, te je jedan od pokretača ideje osnivanja Streljačkog saveza SBK/KSB gdje trenutno obnaša funkciju predsjednika saveza. Član je upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB gdje daje puni doprinos.

Zaposlen je u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine, kao oficir Oružanih snaga BiH. Aktivno govori engleski i njemački jezik. Oženjen je i otac troje djece.

Rašidu i vrijednoj ekipi iz Sportskog streljačkog kluba “TARGET” Travnik upućujemo iskrene čestitke uz najljepše želje za uspjehe u narednom periodu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend