Lokalne vijesti, Sport

Ragbijaši na druženju s djecom i mladima

Ragbi klub FIS iz Viteza pokraj redovnih takmičarskih aktivnosti u okviru dvije regionalne lige, Balkan super liga i B lige, organizira projekat Play the ball podržan od Australijske ambasade u Beču u okviru programa DAP.
Projekt sadržava prezentaciju ragbija kod djece i mladih u osnovnim i srednjim školama kao i Udrugama, a provodi se kroz upoznavanje i druženje s djecom.
Jučer je jedno takvo druženje upriličeno s predstavnicima Udruge Betanija iz Viteza, udruge za pomoć osobama s posebnim potrebama,roditeljima i djecom, članovima spomenute Udruge.
“Bilo je lijepo i emotivno družiti se s djecom i roditeljima, a djeca su odmah zavoljela ”jajastu loptu”.”
Tijekom druženja ragbijaši FIS Vitez su dali punu podršku radu Udruge.
Članovi Udruge su kratko upoznali ragbijaše s njihovim aktivnostima, kao i problemima, ističući neangažiranost općinskih nadležnih tijela na opravdane zahtjeve upućene prema njima.
Dogovorena je daljnja suradnja i druženje, svakako podrška u aktivnostima, a jedno takvo druženje će se desiti okviru redovitog kola Balkan super lige u Vitezu kada će Betanija biti gost ragbijašima Viteza na utakmici 2.kola BSL kada FIS igra protiv ekipe Južna regije iz Bara, Crna Gora.

 

(Izvor:Dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend