Sport

RAGBI: Spuštena zavjesa na ovogodišnje regionalno natjecanje Balkan super liga BSL

Protekloga vikenda spuštena je zavjesa na ovogodišnje regionalno natjecanje Balkan super liga BSL igranjem finalne utakmice između Partizana i Crvene Zvezde, u kojoj je Partizan slavio s 32 -26 i tako osvojio trofej natjecanja.

 

 

Podsjetimo, Balkan super liga je počela u ožujku 2017. s osam klubova iz pet država raspoređenih u dvije skupine, a Ragbi liga klub FIS Vitez je igrao u skupini Zapad.

U predigri finala igrana je utakmica između Reprezentacije Beograda i Ragbi liga FIS Vitez uzrasta U18. U odličnoj utakmici koju su predstavile obje ekipe pobijedio je Beograd 26 – 20. Rano vodstvo Beograda Vitežani su polako stizali i malo je nedostajalo da se napravi preokret, tako da je rezultat do konca utakmice bio skoro izjednačen, a onda je iskusnija ekipa Beograda uspjela da poentira na 26 – 20.
Ono što su ljubitelji i poznavatelji ragbija mogli da zapaze je da su Vitežani karakterna i kvalitetna ekipa kojoj treba utakmica i iskustva.
Tijekom odigravanja utakmica održan je sastanak s predstavnicima Europske ragbi liga federacije, RLEF na kome je predstavljen Plan Balkan super lige za 2018. Za sada je poznato da sudjeluje 6 država, 12 klubova raspoređenih u 4 skupine.
Ragbi liga klub FIS će pored Balkan super lige sudjelovati i u Regionalnom kupu sa seniorima i juniorima; izgled Kupa i način igranja se utvrđuje.
Također, i Ragbi liga reprezentacija BiH će igrati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2021. skupina C. Ovo je bitno istknuti jer je nositelj reprezentativnih aktivnosti Ragbi liga klub FIS zajedno s Asocijacijom Ragbi 13 u BiH, a Danijel Dado Vrebac, trener Vitežana, ujedno je i izbornik reprezentacije.
Napominjemo da je u tijeku Ragbi škola u Vitezu, a svi zainteresirani se mogu javiti u Gradsku sportsku dvoranu srijedom od 21, 00 sat. Također se vrši i upis novih članova; svi su dobrodošli uz napomenu da su treninzi, utakmice, putovanja, druženja,… besplatni.
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend