Sport

Ragbi liga reprezentacija BiH sudjeluje na Balkanskom prvenstvu u Beogradu

U petak, 10.08.2018. godine, u Beogradu počinje Balkansko prvenstvo Ragbi lige, a natjecanje se igra u varijaniti Ragbi ‘9 inačici Ragbi lige.

 

Na natjecanju sudjeluje Ragbi liga reprezentacija Bosne i Hercegovine, čiji je izbornik Dado Vrebac, a ekipa je sastavljena većinom od igrača RLK FIS Vitez i par iskusnih igrača iz drugih gradova BiH.

Reprezentacija BiH je na prošlogodišnjem prvenstvu Balkana osvojila brončanu medalju, kada je u utakmici za treće mjesto svladala Bugarsku.

Ove godine prvenstvo je znatno jače, sudjeluje 6 reprezentacija regije podjednakih kvaliteta, a domaćin Srbija ističe se kao favorit za osvajanje titule prvaka.

Značajno je da ove godine na Balkanskom prvenstvu Ragbi ‘9 u Beogradu, reprezentacija BiH zvanično sudjeluje kao član Europske ragbi liga federacije, RLEF, jer je od proljeća Asocijacija ragbi lige BiH, sa sjedištem u Vitezu, primljena u tu europsku obitelj.
Nakon Balkanskog prvenstva, u subotu će se održati redoviti godišnji kongres RLEF (Europska Ragbi liga federacija), na kojemu će sudjelovati predstavnici iz BiH, a na kome će se promovirati prijem Asocijacije ragbi lige BiH u tu obitelj i donijeti značajne odluke bitne za razvoj Ragbi lige u Europi.
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend