Sport

Ragbi liga kluba FIS Vitez: Počele pripreme za novu sezonu

Ragbijaši Ragbi liga kluba FIS Vitez u punom pogonu već su desetak tak dana. U tijeku su treninzi u Gradskoj sportskoj dvorani i Fitnes centru FIS u Vitezu. Naime, počele su pripreme za predstojeću sezonu u kojoj, pored domaćeg državnog natjecanja, RLK FIS Vitez i ove godine sudjeluje u regionalnoj Balkan super ligi u kojoj se natječe 15 klubova iz 6 država regije.

 

Ove godine liga je puno jača, te proširena s klubovima iz Grčke, Albanije i Crne Gore.

U prošloj sezoni 2017. godine prioritet je bio igranje jakih utakmica i stjecanje iskustva, a ove godine probat će se napraviti korak više u ostvarivanju zapaženih rezultata. Osim igranja BSL 2017.,  ragbijaši Viteza imali su zapažen rezultat na EURO ‘9, gdje su osvojili 3. mjesto, pobijedivši reprezentaciju Bugarske.

Od početka 2018. godine registrirana je i djeluje Asocijacija Ragbi 13 u BiH kao krovna organizacija za Ragbi 13 u Bosni i Hercegovini. Sjedište Asocijacije je u Vitezu. Prioritet je organiziranje domaćeg natjecanja, te razvoj Ragbi 13 u cijeloj državi. Napominjemo da je u protekle dvije godine Ragbi liga klub FIS Vitez, pored klupskih aktivnosti, bio nositelj i realizator reprezentativnih utakmica u međunarodnim natjecanjima.
Pod okriljem Asocijacije, izbornik reprezentacije BiH, Danijel Dado Vrebac vodit će reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se igra 2021. i to u okviru kvalifikacijske skupine C1, a tu su još EURO ‘9 za seniore i juniore i Balkansko seniorsko prvenstvo, sve u 2018. godini.
Rad i aktivnosti Ragbi liga kluba FIS Vitez do sada nisu prošli nezapaženo niti u svjetskim razmjerama. Klub ima tu čast i privilegiju da bude nositelj razvoja Ragbi 13 u BiH kod djece i omladine u okviru programa DAP (Direct Aid Program) – projekta ”Play the ball BiH”.
Prepoznati od strane australskog Veleposlanstva u Beču, a na prijedlog gospodina Jovana Vujoševića, menadžera za JI Europu, gospođa Nada Muster, djelatnica Veleposlanstva Australije u Beču, odobrila je značajna financijska sredstva, koja će biti usmjerena i realizirana za razvoj Ragbija 13 kod djece i omladine u cijeloj BiH.
RLK FIS Vitez i ovom prigodom izražava veliku zahvalnost gospođi Nadi Muster iz Veleposlanstva Australije u Beču na odobrenim sredstvima.
Mora se ovdje istaknuti i pohvaliti težak i iscrpan rad i predanost svih članova RLK FIS Vitez, od igrača do trenera i vodstva Kluba u svim projektima u kojima se sudjeluje, a većina su međunarodnog karaktera. Sve to ne bi bilo moguće bez našeg generalnog i glavnog sponzora – poduzeća FIS Vitez, ali i Općine Vitez i Kantona Središnja Bosna, koji su značajna potpora Klubu. Za sezonu 2018. očekujemo i rješenje vezano za korištenja stadiona u Vitezu.
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend