Vijesti iz BiH

Radončićevi advokati: Vidljivo je da se radi o politici, pretres još nije završen

Vasvija Vidović i Dragan Barbarić su advokati koji će pravno zastupati Fahrudina Radončića koji je uhapšen u akciji kodnog naziva “Lutka2” koju je sprovela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

U izjavi za Klix.ba advokat Barbarić je rekao da će Radončić do 14:30 sati biti u prostorijama SIPA-e gdje će biti ispitan, te će biti predat Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

“Pretres još uvijek traje. Nakon ovoga vjerovatno ide prijedlog tužioca za pritvor ili neće biti tog prijedloga, to stvarno ne znam. Uglavnom, te neke radnje biti će završene”, rekao je Barbarić.

Na pitanje za komentar kao Radončićev advokat na akciju i hapšenje lidera SBB-a BiH, Barbarić je rekao da je “vidljivo da se radi o politici, te da nema dodirne veze s pravom”.

Advokatica Vasvija Vidović je bila u Avaz Twist Toweru u kojem su vršeni pretresi u prostorijama koje koristi Fahrudin Radončić.

Za Klix.ba je kratko prokomentarisala da nije imala priliku vidjeti nikakvo rješenje za privođenje te da nije vidjela Fahrudina Radončića. Potvrdila je da pretres još uvijek nije završen.

Podsjećamo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA-e lišili su slobode predsjednika SBB-a i bivšeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, a koji je pod istragom i osumljičen je za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa (članak 241. KZ BiH).

Izvor: klix.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend