Lokalne vijesti

Radnici Željezare u ponedjeljak dolaze pred zgradu Vlade FBiH

Grupa radnika preduzeća “Željezara Zenica” koje je u stečaju danas su protestvovali ispred sjedišta Vlade Zeničko-dobojskog kantona, navodeći da još nije ispoštovan dogovor u vezi s nastavkom angažovanja radnika ovog preduzeća na poslovima pružanja usluga prehrane za uposlenike kompanije “ArcelorMittal Zenica“.

Nakon razgovora s premijerom ZDK-a Miralemom Galijaševićem i ministrom za rad Nurđehanom Šahinovićem, predstavnici sindikalne organizacije preduzeća su donijeli odluku o odlasku na protest ispred sjedišta Vlade FBiH u Sarajevo.

Odlazak na protest u Sarajevo planiran je za naredni ponedjeljak, a kako navode, kompanija “ArcelorMittal Zenica“ sklopila je ugovore za pružanje usluga ishrane sa dvije druge firme.

Prema riječima predsjednika Sindikata Željezare Zenica Avdije Halilovića, na sastanku u sjedištu Vlade ZDK-a u Zenici tokom posjete zvaničnika Vlade Federacije BiH, dogovoreno je da će dio radnika Željezare Zenica nastaviti s pružanjem usluga ishrane za uposlenike kompanije ArcelorMittal.

Tada je rečeno da bi više od stotinu radnika Željezare Zenica trebalo bi biti radno angažovano na poslovima ishrane za radnike ArcelorMittal Zenica, te građevinske operative i drugih poslova.

 

izvor: zenit.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend