Lokalne vijesti

Radnici novotravničke “Vilenica čistoće” prosvjeduju ispred zgrade Općine

Radnici Javnog komunalnog poduzeća “Vilenica čistoća” već dva dana se za vrijeme pauze okupljaju ispred zgrade Općine Novi Travnik kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo neisplatom dugovanja i nereagiranjem Općine kao osnivača, pogotovo nakon prošlotjednog propalog nastavka tematske sjednice Općinskog vijeća u vezi s problemima u ovoj firmi.

Prva rata

U utorak, prvi dan okupljanja, radnicima se obratio načelnik Refik Lendo, koji je zapravo samo ponovio kako je Općina osigurala 76.000 KM za isplatu prve rate dugovanja, ali i pokušao prebaciti odgovornost na druge, za koje tvrdi da nisu htjeli usvojiti rebalans budžeta.

Radnici najavljuju da će svaki dan biti pred zgradom Općine dok njihovi problemi ne budu riješeni.

– Danas smo se okupili ispred zgrade Općine kako bismo još jednom ukazali na problem s neisplaćenim dugovanjima Općine kao našeg osnivača u vezi sa sudskom presudom po kojoj su nam trenutno dužni isplatiti oko pola milijuna maraka. Poslovanje firme nije sporno, to nije razlog našeg okupljanja, ovdje se isključivo radi o starim dugovanjima koja je Općina kao osnivač dužna osigurati – rekao je Tomislav Begić, predsjednik Sindikata radnika JKP “Vilenica čistoća”.

(avaz.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend