Kultura, Lokalne vijesti

Radio Vitez i GKM Vitez nastavljaju suradnju u projektu “Pričam ti priču”

Radio Vitez, u suradnji s glumcima Gradskog kazališta Vitez, nastavlja s produkcijom radio priča za djecu. Kreiranje  dramatiziranih radio priča za djecu je medijska forma koja objedinjuje literarni, glumački i tehnički segment produkcije.

Analiza postojeće produkcije dramatiziranih radio priča za djecu pokazuje, kako u postojećim fonotekama i recentnim produkcijama postoji zanemariv broj produciranih radio priča za djecu.

Radio priče za djecu su popularna forma promocije kulturnog i književnog stvaralaštva, a temeljem dosadašnje uspješne suradnje Radio Viteza i članova Gradskog kazališta mladih Vitez pokrenut je projekt, kojim se doprinosi da se djeca u najmlađoj dobi upoznaju s kulturnim stvaralaštvom.

Radiotelevizija Herceg-Bosne - Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez i  portal Vitez.info u sklopu kampanje „Ostani doma – doma je najljepše“  pokrenuli su akciju „Pokloni, posudi, doniraj“. „Kako bismo omogućili što  kvalitetniju tehničku

Projekt će se odvijati u nekoliko faza, počevši od adaptacije tekstova u format radio priča, pa do produkcije i emitiranja u okviru Dječjeg programa.

U prvoj fazi realizacije projekta namjera je snimiti, producirati i emitirati osam radio priča, uz organiziranu promociju projekta. Producirani materijal će, pored emitiranja u programu Radio Viteza, biti besplatno dostupan na društvenim platformama Radio Viteza i Gradskog kazališta mladih, te na YouTube kanalu, kako za potrebe drugih medija, tako i za izravne korisnike.

Gotovi materijali bit će poklonjeni gradskim vrtićima i osnovnim školama. Krajnji cilj projekta je stvaranje relevantne baze radio priča, drama i ostalih radjskih formi koji će biti dostupni krajnjim korinsicima na jednostavan i praktičan način.

Projekt „Pričam ti priču“ podržalo je i Federalno ministarsvo kulture i sporta.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend