Glazbene vijesti

“Napaljen sam na koncert u Sarajevu, pustite me s lanca”

Jedan od najpoznatijih hrvatskih kantautora Zlatan Stipišić Gibonni nastavlja turneju “Toleranca” u Bosni i Hercegovini. Deseti veljače održat će koncert u olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch – Zetra, a kako je istakao na današnjoj pres-konferenciji veoma se raduje i s nestrpljenjem čeka da ponovo zapjeva u Sarajevu nakon skoro pet godina.
Posljednji put, umjetnik iz Splita pjevao je Sarajlijama 2006. godine u Zetri. U veljači ponovo dolazi u grad u kojem je proveo dobar dio, kako kaže, predbračne mladosti i svojim obožavateljima obećava pravi spektakl kako bi im se zahvalio za godine koje su bili uz njega i poštovali ga.

“Pun sam dobre energije i entuzijazma, narodski rečeno, napaljen sam. Osjećam se kao da me trebaju pustiti s lanca. Mnogo volim Sarajevo, proveo sam veliki dio svoje predbračne mladosti ovdje i u Sarajevu se uvijek osjećam kao domaći”, kazao je Gibonni novinarima na današnjoj pres-konferenciji.

Nakon Sarajeva, 12. veljače hrvatski glazbenik putuje u Banja Luku gdje će nastupiti prvi put, a zatim 26. veljače turneju po BiH okončat će u Tuzli, gdje je i održao prvi koncert nakon rata 1996. godine.
“Nisam jedan od onih pjevača koji svakih sedam dana održavaju koncerte. Ovo je za mene prvenstvo”, istakao je Gibonni, dodavši da Sarajlije mogu očekivati vrhunski tehnički spektakl.
Naime, s Gibonnijem na turneji radi ogromna ekipa. Kako je istakao, iza njega stoji 40 ljudi koji se brinu da se sve odvija prema planu.
Sarajlijama će pjevati sve dok bude imao glasa i vodit će se emocijama, a na repertoaru su samo njegove najbolje pjesme i veliki hitovi.

Ulaznice za veliki spektakl u Zetri već su prodaji po cijeni od 10 KM za parter, 15 KM za tribine i 30 KM za VIP tribine.

Previous ArticleNext Article