Regionalne vijesti

Pušten na slobodu, a sumnjiče ga da je nožem ubio vršnjaka

Potječe iz uredne obitelji čiju je podršku zadržao i nakon ovog djela, stoji u obrazloženju suda. Protiv mladića (18) je podignuta optužnica zbog ubojstva pred splitskim hotelom ‘Marjan’.

 

Karlo Gustav Krivec (18) koji je osumnjičen da je u studenom prošle godine na Zapadnoj obali pred hotelom “Marjan” ubodom nožem u srce usmrtio vršnjaka Gorana Vidića je na slobodi, piše Slobodna Dalmacija. Protiv Kriveca je ŽDO Split podiglo optužnicu za ubojstvo sredinom ožujka, a u njoj je bilo predloženo da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti da bi mogao ponoviti djelo. to je prihvatio Županiji sud te je tinejdžeru  produljilo istražni zatvor. No Vrhovni sud je na sjednici 31. ožujka uvažio je žalbu Krivecova odvjetnika Željka Gulišije i odlučio da se mladića pusti iz istražnog zatvora, i to bez ikakve mjere opreza ili jamstva.

Vrhovni sud je ocijenio da “sam način počinjenja djela ne upućuje na to da bi se radilo o izrazito velikoj kriminalnoj količini i upornosti u inkriminiranom postupanju okrivljenika”. Vrhovni sud je naveo i da se radi o vrlo mladoj osobi koja je tek napunila 18 godina i koja nije ranije osuđivana.  Prema svim podacima u spisu vidi se, utvrdio je Vrhovni sud, da je do ubojstva mladić uredno pohađao četvrti razred Komercijalno-trgovačke škole te da slobodno vrijeme provodi svirajući s vlastitim bendom.
– Potječe iz uredne obitelji čiju je podršku zadržao i nakon ovog djela. Sve navedeno upućuje na zaključak da se u konkretnoj situaciji radi o osobi pozitivnog životnog usmjerenja. Može se zaključiti je da će i dosadašnji boravak u istražnom zatvoru imati preventivno djelovanje na njega te utjecati na njegovu svijest da shvati ozbiljnost svoje situacije – navodi između ostalog Vrhovni sud.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend