Vijesti iz BiH

Psihologija sreće i uspjeha – upis u toku!

Edukacijski centar ”Nahla” Tuzla vas poziva na jesenji ciklus predavanja ”Psihologije sreće i uspjeha”. Program predavanja se temelji na rezultatima pozitivne psihologije kao relativno mlade psihološke nauke koja je nastala 1998. godine.

Naime, američki psiholog Martin Seligman (osnivač iste)  primijetio je da je većina psiholoških intervencija fokusirana na probleme i bolesti, te je počeo razmišljati kako bi se jačanje ljudskog potencijala uklopilo u psihologiju. Tako je nastala pozitivna psihologija, koja proučava ”ljudski procvat” i praktične pristupe optimalnom funkcioniranju osobe. Dakle, ovaj pristup nema za cilj liječenje problema, već se teži ka razvijanju  životnih kapaciteta ljudi i podsticanju pozitivnog pogleda na svijet. Kada razvijemo pozitivan odnos spram života  (i sebe),  počinjemo opažati  nove  (bolje) mogućnosti  koje ranije nismo bili u stanju vidjeti. Jesenji ciklus predavanja ”Psihologije sreće i uspjeha” sadrži 18 sati predavanja (sa radionicama) podjeljenih u 6 susreta. Nastava će se realizirati subotom, svakih 15 dana. Prvi ”pozitivni susret” planiran je 10. oktobra (subota) 2015. godine, u prostorijama EC ”Nahla” Tuzla (ul. Topolica 4, u blizini Prinčeve džamije) od 10 sati. Predavačica je prof. Senada Brčaninović, autorica brojnih objavljenih radova  iz ove oblasti i voditeljica sa iskustvom u istim i sličnim edukativnim programima. Cijena ciklusa je 20 KM. Za članice EC ”Nahla” Tuzla popust je 50%. Prijaviti se možete na jedan od sljedećih načina:

 

– putem ONLINE FORMULARA koji možete pronaći na web i facebook stranici EC ”Nahla” Tuzla;

– putem e-maila: info@tuzla.nahla.ba

– lično u prostorijama Centra, od ponedjeljka do četvrtka (12-19 sati),

ili pozivom na telefon: 035/205-699; 062/184-988 (u istom vremenskom terminu).

Prijave se primaju do 8. oktobra 2015. godine.

Također, Edukacijski centar ”Nahla” Tuzla vrši prijem polaznica na ”Brzi kurs Excela”. Već neko vrijeme želite naučiti koristiti Excel, zbog posla ili fakulteta, ali vam se rad u Excelu čini komplikovanim i odbojnim? Niste bili motivirani da ranije upišete kurseve Excela jer su trajali po nekoliko mjeseci? Ovaj brzi kurs Excela je namijenjen upravo vama! U Edukacijskom centru ”Nahla” Tuzla, u samo osam susreta kroz pojašnjenja i prilagođen praktičan rad savladajte Excel tako da ga možete samostalno koristiti za svoje potrebe. Kurs će vas osposobiti da:

– samostalno koristite Excel radno okruženje, shvatate ulogu radnih knjiga i listova, razumijete ponuđene funkcionalnosti, krećete se kroz dokument, lahko unosite podatke i manipulišete njima, te ih spašavate i štampate na za vas najpraktičniji način;

– koristite Excel za vršenje proračuna i izradu grafika na osnovu podataka i izradu baza podataka (klijenta, proizvoda, itd.) koje možete lahko filtrirati i sortirati prema željenom kriteriju;

– podatke predstavljate na željeni način, formatirate ih i činite estetski dopadljivim, te kreirate svoje šablone koje možete ponovo koristiti.

Kurs je namijenjen osobama koje imaju predznanje iz osnova informatike, a počinje nakon što se formira grupa polaznica. Nastava će se održavat dva puta sedmično u večernjim satima. Cijena kursa iznosi  35 KM, a za članice Centra 30 KM. Prijave isključivo uz uplatu do 8. oktobra 2015. na info desku EC ”Nahla” Tuzla, od ponedjeljka do četvrtka (od 12 do 19 sati). Broj mjesta je ograničen.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend