Sport

Prvi čovjek kluba napušta NK Vitez?

Nogometni klub Vitez uspio je opstati među deset najboljih klubova u Bosni i Hercegovini.

Iako se očekivalo da samo nakon svega sedam ili četrnaest dana započeti pregovori sa igračima i stručnim štabom oko produženja ugovora, do toga ipak nije došlo. O produženjima ugovora sa igračima i trenerima razgovarat će se nakon odmora, iako je dosad sa Brankom Karačićem trebalo biti razgovarano.

Prema nezvaničnim informacijama najveći problem zbog kojeg nije se počelo razgovarati sa igračima i trenerima je nedostatak financijskih sredstava. Dosadašnji prvi čovjek kluba Vlatko Kafadar više ne želi snositi veliku obavezu prema klubu, igračima i trenerima.

Svi ostali privrednici iz Viteza (ima ih mnogo) ne pružaju dovoljnu podršku NK Vitez što je razljutilo Kafadara, zbog čega će, ne promjeni li se nešto vrlo brzo, napustiti sve obaveze prema klubu. U tom slučaju bi većina ‘skupih’ igrača napustila klub, a adekvatna pojačanja se ne bi mogla angažovati, čime bi Vitez postao jedan od glavnih kandidata za ispadanje iz lige.

Hoće li moći premijerligaš iz Viteza pronaći neki kompromis, da li će firme iz Viteza napokon početi ulagati u sport u Vitezu, te da li će Kafadar napustiti svoju ulogu u NK Vitez pokazat će vrijeme.

Izvor: scsport.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend